Şırnak Haber
HV
29 MART Cuma 12:35

Başkan Yüce: ″Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacaktır″

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ekibi ve SABAK gönüllüleriyle bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-03-2023 14:52   Güncelleme : 09-03-2023 14:52
Başkan Yüce: ″Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacaktır″

Programda konuşan Başkan Yüce, “Depremin hemen akabinde bizim ilk noktamız itfaiye merkezimiz oldu. Burada toplandık ve arkadaşlarımızla hızlı bir istişarenin ardından daha gün ışımadan bölgeye intikal için harekete geçtik. Bir aydır bölgede hizmet vermekteyiz. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız üstün bir gayret sergiledi. Bu gayret 45 vatandaşımızı enkaz altından çıkarma imkanı sağladı. Emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Yüce, her türlü ihtiyaç, erzak, kılık kıyafet, soba, battaniye, gibi birçok imkanın bölge için seferber edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Devletimiz ilk andan itibaren bütün ekiplerle birlikte, bakanlarıyla, milletvekilleriyle, büyükşehir belediye başkanları, il başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bölgede yoğun bir gayret gösterdi. Kurtarma ekiplerimizle zaman zaman beraber oldum. Şükürler olsun elimizden ve gücümüzden gelen imkanları seferber ederek bölgedeki kardeşlerimize katkı sağlamaya çalıştık.” 

Bölgede 300’ü aşkın araç ve 600’ü bulan mesai arkadaşının yoğun bir gayretle çalıştığını söyleyen Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını da çözüme kavuşturmak için konteyner kentler kuruyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi yaralar sarılana, hayat normale dönene kadar kardeşlerimizin yanındayız. Şehrimizde de 12 bini bulan depremzede kardeşlerimizi misafir ediyoruz.  Siz değerli çalışma arkadaşlarımın gayreti de hiçbir zaman unutulmayacaktır." dedi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR