Şırnak Haber
HV
29 MART Cuma 16:56

Sivas Numune Hastanesi'nde yangın tatbikatı

Sivas Numune Hastanesi'nde yangın tahliye ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) tatbikatı düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-10-2022 12:51   Güncelleme : 15-10-2022 12:51
Sivas Numune Hastanesi'nde yangın tatbikatı

SİVAS (İGFA Senaryo gereği A Blok 3. Katta elektrik kontağında meydana gelen yangın sonrasında kırmızı kod verildi. Yangın alarmı verilmesiyle birlikte olay yerine itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler hastane personeli ve hastaları tahliye işlemini gerçekleştirdi.

Senaryo gereği Sivas'ın Hafik ilçesinde yaşanan trafik kazası neticesi meydana gelen KBRN vakalarının Sivas Numune Hastanesi'nde dekontaminasyon işlemlerini AFAD ekipleri kurdukları seyyar KBRN ünitesinde gerçekleştirdi. KBRN hastaları dekontaminasyon işlemi yapıldıktan sonra acil serviste izolasyon odasına alındı.

Yapılan tatbikat ile ilgili açıklama yapan Sivas Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, “Hastanemiz A Blok 3. Katta elektrik kontağı kaynaklı çıkan yangın ve trafik kazası sonucu oluşan KBRN vakalarıyla ilgili tatbikat gerçekleştirdik. Yangın nedeniyle serviste yatan hastalarımızın ve çalışan personelimizin transferini başka bir alana gerçekleştirdik. Özellikle AFAD ve itfaiyeden arkadaşlarla bir afet anında ne yapılması gerektiğini uygulamış olduk. Eksiklerimizi gördük, onları da en kısa sürede tamamlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen tatbikatın ardından Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı eğitim ekibi farklı yangın türlerine karşı müdahale yöntemleri üzerine uygulamalı eğitim verdi.

AdminAdmin

YORUMLAR