Şırnak Haber
HV
28 MART Perşembe 18:16

Op. DR. CEM ÖZLÜK

Op. Doktor Cem Özlük 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuşt

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 13:38   Güncelleme : 19-12-2022 13:38
Op. DR. CEM ÖZLÜK

Op. Doktor Cem Özlük 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesinde Üroloji eğitimini bitirerek Üroloji Uzmanı olmuştur. Op. Doktor Cem Özlük Askerlik sürecinde de birçok hizmette bulunarak Üstün Hizmet Belgesi almıştır. Amerika ve İtalya da Penis Cerrahisi ve Vajina Cerrahisi eğitimi almıştır. Yurtdışında çok fazla plastik cerrahi uygulamasına katılmıştır.

Eğitimini en iyi şekilde alarak en son kullanılan tedavi yöntemleri ile hastalarını iyileştiriyor. Birçok alanda aktif şekilde rol alan Op. Doktor Cem Özlük, Uluslararası Sexology Derneği Başkanı ve aynı zamanda Alara Health Group Yönetim Kurulu Başkanı olarakta faaliyet almaktadır. Penis cerrahisinde çok başarılı operasyonlar yapmaktadır. Penis cerrahisinde en çok yapılan operasyonlar penis eğriliği, penis büyütme gibi işlemler yer almaktadır.

Penis Eğriliği Nedir?

Penis eğriliği problemi erkeklerde sık görülen bir problemdir. Penisin gövde kısmında bulunan bağ dokusunun anormal gelişimi sonucu ortaya çıkan şekil bozukluğu penis eğriliği olarak adlandırılmaktadır. Penis eğriliği cinsel yaşamda partnere açısından da zorluk teşkil edebilir. Bu durum sertleşmeyi kontrol edememe ya da ağrılı cinsel birlikteliklere neden olabilir. Cinsel yaşamı ve kişinin özgüvenini olumsuz yönde etkileyen penis eğriliği sorunun tedavisi bulunmaktadır.

Penis eğriliğinin teşhisi ve tedavisi için öncelikle bir Üroloji doktoru tarafından muayene olmak gerekiyor. Her penis eğriliği için cerrahi bir işleme gerek duyulmayabilir. Hafif derecede bir eğrilik kişinin cinsel yaşamında herhangi bir olumsuz sonuç doğurmuyor ise ameliyat olması tavsiye edilmez.

 Penis eğriliği sonradan ve doğuştan ortaya çıkabilir. Doğuştan meydana gelen eğrilik anne karnında bebeğin penisindeki süngerimsi dokuda gelişim geriliği görülmesi sonucu ortaya çıkar. Sonradan görülen penis eğriliği ise genelde 50 yaştan sonra ortaya çıkar. Peniste sertleşmeyi sağlayan kan damarı olan süngerimsi doku ve etrafında yer alan dış kılıf arasında kireçlenme olması sonucu eğrilik görülür.

Penis Eğrili Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Penis eğriliği ameliyatı her hastaya yapılmaz ve şartları bulunmaktadır. Kişinin penis ameliyatı olması için penisin cinsel birleşmeyi engelleyici ve 30 dereceden fazla eğriliği bulunması gerekiyor. Penis eğriliği ameliyatında basit plikasyon teknikleri kullanılmaktadır. Eğriliğin ters tarafına doğru plikasyon dikişleri kullanılarak görünümde düzelme sağlanmaktadır.

Penis eğriliğinde farklı olgularda bir eğrilik gözlemlenir ise peniste oluşan plak bölgelerinde bacak damarlarından alınan greft materyaller kullanılarak eğrilik ortadan kaldırılmaya çalışılır. Greft uygulanacak cerrahi tedavilerde süre kişinin genel durumuna ve eğriliğin derecesine göre değişmektedir.

Doğuştan penis eğriliğine sahip kişilerin ameliyatı oldukça basit ve kısa sürmektedir. Bu operasyonlar 30 – 60 dakika arasında sürmektedir. Sonradan oluşan ve kronikleşen penis eğriliğinin ameliyatı biraz daha uzun ve zorlu olabilir. Kronikleşen penis eğriliğinde ereksiyon sorunu görülmektedir. Bu durumda cerrahi uygulama şarttır. Cerrahi işlem olarak mutluluk çubuğu adı verilen penil protez kullanılmakta ve penisin duruşu normal şekline döndürülmektedir.

Penis Büyütme Ameliyatı

Erkekler için en büyük sorunlardan biri de penisin boyu, kalınlığı ve işlevidir. Erkekler penis konusunda şekilden çok fazla yakınma göstermektedir. Bu duruma penisin yeterli uzunluk ve kalınlığa sahip olmaması ya da işlevini istenilen ölçüde yerine getirmemesi gibi durumlar neden olmaktadır. Yaşanan bu durumlar penis boyu uzatma ve penis kalınlaştırma ameliyatlarını gündeme getiriyor.

Normal bir penisin boyu erekte olmamış halde 5-8 cm aralığında bulunuyor. Ereksiyon aşamasında penis enine ve boyuna doğru uzar aynı zamanda genişler. Ereksiyon olmuş bir penisin boyutu 13- 15 cm uzunluğa erişir. 11- 12 cm altında uzunluğa sahip penisler kısa kabul edilir. Penisin kalınlığı ise kişiden kişiye değişmektedir.

Penis uzatma ameliyatında penisin yüzeysel ve asıcı bağları gevşetilerek normalde penisin görünmeyen kısmı dışarı çıkarılır. Bu şekilde uzatma sağlanmış olur. Bu yöntem tüm dünyada uygulanan ve hasta memnuniyeti fazla olan bir yöntemdir. Bu işlem sayesinde peniste maksimum 3-4 cm net uzama elde edilmiş olur.

Penis kalınlaştırma ameliyatında ise penise hastanın kendisinden alınan yağ dokusunun enjekte edilmesi kalınlaştırma işlemi yapılmış olur. Yağ alma işleminde liposuction tekniği kullanılır. Yağ alma işlemi oldukça basit bir işlemdir ve vücudun yağlı bölgelerinden yağ alma işlemi yapılır. Özellikle bel ve iç bacak kısımları tercih edilir.

#ozelhaber

AdminAdmin

YORUMLAR