Şırnak Haber
HV
29 MART Cuma 14:32

Bartın'da maden faciası: 25 can kaybı!

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasıyla ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Yaşanan patlamada 25 madenci hayatını kaybetti. Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 savcının görevlendirildiğini soruşturmanın tüm boyutlarıyla devam etttiğini kaydetti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2022 23:50   Güncelleme : 14-10-2022 23:50
Bartın'da maden faciası: 25 can kaybı!

ANKARA (İGFA Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan, Amasra'daki maden kazasına ilişkin yapılan açıklamada, ″Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir″ denildi.

ÜÇ BAKAN BÖLGEDE

Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bölgeye intikal etti.

Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ″Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir″ denildi.

ERDOĞAN DİYARBAKIR PROGRAMINI İPTAL ETTİ, BUGÜN BARTIN'A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyareti ileri bir tarihe erteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki tüm sağlık ekiplerinin, hastanelerin seferber edildiğini belirterek, ″Mevcut tesislere ilave olarak Sağlık Bakanlığımız bölgede bir acil müdahale ünitesi kurmuştur. İhtiyaç halinde yaralılarımızı sevk amacıyla ambulans uçaklarımız hazırdır. Patlamayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış, 3 savcımız görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm boyutlarıyla devam etmektedir. Meydana gelen bu üzücü hadiseyle ilgili sadece resmî kurumlarımızın açıklamalarının dikkate alınması, provokatif ve dezenformasyon içeren art niyetli içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir. Temennimiz, can kaybının daha fazla artmaması, madencilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır ve tüm çabalarımız bu yöndedir″ ifadelerini kulandı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1581020545365463040
AdminAdmin

YORUMLAR